Aanleg Groendak

Vertrouw de vakkundige aanleg van jouw groendak, grasdak, sedumdak of daktuin toe aan de experts van MooiGroenDak

Sempergreen-Aromadak-3-002
Geeft natuurlijke verkoeling in de zomer

Professionele aanleg door MooiGroenDak

Laat jouw Groendak, grasdak, sedumdak of daktuin professioneel aanleggen door de experts van MooiGroenDak. Het traject begint met een grondig adviesgesprek waarin de diverse mogelijkheden worden besproken. Wij voorzien je van advies met betrekking tot de ondergrond, beplanting en verzorging. Of je nu kiest voor een eentonig of juist kleurrijk Groendak of sedumdak, de mogelijkheden zijn divers. Een Groendak hoeft niet uitsluitend groen te zijn; door het gebruik van levendige beplanting zoals sedum, vaste planten of kruiden creëer je een gevarieerde en weelderige uitstraling.

Sedum, ook bekend als vetkruid, is een robuuste tuinplant die gedurende de hele zomer bloeit met kleine bloemen, waardoor het aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. Lage soorten van deze beplanting zijn geschikt als bodembedekker of rotsplant, terwijl de hogere varianten vaak een decoratief element toevoegen.

Laat je inspireren door de diverse Groene daken die zijn gerealiseerd door onze professionals. Zij begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes voor een prachtig en duurzaam (schuin) Groendak. Of het nu gaat om een grasdak, daktuin, Groendak, sedumdak (sedummatten & sedumcassettes), wij nemen het volledige proces voor onze rekening, van begin tot eind.

Vergroenen doe je samen

Het is niet alleen leuk om individueel een Groendak aan te vragen, maar het wordt nog leuker als je samen met je buren, wijkgenoten of vrienden zorgt voor meer groen in de buurt. Begin vandaag nog met jouw groene project in samenwerking met anderen. Het voordeel hiervan is niet alleen een verbeterde leefomgeving voor jouw buurt, maar er kan ook een financiële win-winsituatie ontstaan. Als je samenwerkt met mensen uit dezelfde straat, kun je de vierkante meters gezamenlijk optellen, wat resulteert in een nog aantrekkelijkere prijs. Begin dus vandaag met het opzetten van een buurtinitiatief in jouw wijk om van die saaie grijze daken prachtige groene daken te maken. We staan klaar om met je in contact te komen en de mogelijkheden en wensen te bespreken, want we helpen je graag bij het vergroenen van jouw wijk en leefomgeving.

MooiGroenDak veelgesteldevragen
bloemen-mix

Onze mogelijkheden

Bloementapijt

Dit dak kenmerkt zich door een diversiteit aan veldbloemen en weidebloemen. Deze bloemen gedijen uitstekend op zowel droge als schrale ondergronden, en het resulterende bloementapijt is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Daktuinen

Op hoogte aangelegde daktuinen kennen een gevarieerde beplanting, bestaande uit een mix van bloemen, planten, grassen, bomen en struiken. Deze tuinen kunnen tevens onder architectonisch ontwerp worden gerealiseerd en aangelegd.

Energiedaken

Dit betreffen groene daken die geïntegreerd zijn met zonnepaneelsystemen. Door het aanplanten van sedum wordt de temperatuur onder de zonnepanelen verlaagd, wat resulteert in een rendementsverhoging van de zonnepanelen tot wel 6%.

Verkeersdaken

Doorgaans hebben openbare ruimtes zoals parkeergarages een kille en grauwe uitstraling. Door deze ruimtes te verfraaien met 'groene' elementen, zoals sedum, graszoden, bloemenperken en bomen, krijgen verkeersdaken een aantrekkelijke en prettige uitstraling.

Gras/turfdaken

Daken bedekt met gras en turf hebben van nature een wat wildere uitstraling door de langere grassoorten. Dit type daken vergt zeer weinig onderhoud en hoeft slechts enkele keren per jaar gemaaid te worden.

Heidedaken

Dit zijn daken met een natuurlijke uitstraling, waarbij de heide een aanvulling op de natuur vormt en jouw dak als het ware een verlengstuk van het landschap is.

Sedumdaken

Sedumdaken vormen aantrekkelijke en decoratieve dakbedekking. Het feit dat sedum goed bestand is tegen temperatuurschommelingen maakt het bijzonder geschikt voor zowel droge als natte periodes. Door de lage groei van het sedum is een dergelijk dak uitstekend geschikt voor de installatie van zonnepanelen.

Vlinder & bijen daken

Deze daken hebben in eerste instantie een bekleding van sedummatten, waardoor het dak het hele jaar door een fraaie groene uitstraling behoudt. Daarnaast worden ze beplant met vaste planten die goed gedijen in droge omstandigheden, wat resulteert in een speels geheel. Het wordt een echte blikvanger waar diverse insecten, zoals vlinders en bijen, op afkomen.

Lavendeldaken

Deze daken vormen een prachtige bedekking van lavendel, waardoor je dak gedurende de zomermaanden een schitterende paarse aanblik krijgt. Na de bloeiperiode van de lavendel blijft er een fraai silhouet van planten over. De heerlijke geur van lavendel zal een diversiteit aan insecten aantrekken.

Laten we gezamenlijk streven naar een verbeterd leefklimaat in onze buurt, met minder grijze elementen en meer groen! Doe jij ook mee?

Heb je besloten om een Groendak aan te leggen? Geweldig! Kies ervoor om het groene dak te laten installeren door een van onze experts of ga eenvoudig zelf aan de slag. Voor meer informatie kun je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

Chat openen
Kunnen we je helpen?
Mooigroendak.nl
Hallo, ik ben Jolanda van Mooigroendak. Kan ik je ergens bij helpen? Stuur me gerust een whatsapp.