Maatwerk

U heeft besloten om een groen dak aan te leggen? Super! We helpen u graag bij het realiseren van uw wensen.

Maatwerk Groendak

Wilt u een groendak maar heeft u specifieke wensen of is uw dak niet ‘standaard’? Wij helpen u graag bij het aanleggen van uw unieke groene dak.  Zie hieronder enkele mogelijkheden. Of wilt u zelf een groendak aanleggen? Kijk hier voor onze ‘zelf-aanleg’ producten.

Hellende daken 25-45°

Het MooiGroendak pakket voor hellende daken 25-45° bestaat uit een compleet pakket aan materialen om je (zeer) schuine dak een prachtige groene uitstraling te geven.

Daktuinen

Daktuinen van MooiGroendak bestaan uit een compleet pakket aan materialen om je dak te voorzien van een kleurrijke en bloeiende vaste planten border

Specials

Kies voor een GroenDak speciaal om bijvoorbeeld vlinders en bijen of insecten aan te trekken. Stimuleer hiermee de biodiversiteit.

7-hellende-daken.6
Hellende daken 25-45°

Hellende daken

Het MooiGroendak pakket voor hellende daken 25-45° bestaat uit een compleet pakket aan materialen om je (zeer) schuine dak een prachtige groene uitstraling te geven. De sedummix-vegetatie mat die gebruikt wordt voor het vergroenen van (zeer) hellende daken bestaat uit een mengeling van 8 tot 12 soorten sedum en heeft aan de onder en bovenkant een kunststof wapening. Het vetachtige plantje sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daardoor uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden.

De diverse soorten sedum zorgen het hele jaar door voor een variatie aan kleur op het dak en levert een bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit in een bebouwde omgeving. Het MooiGroendak pakket voor hellende daken vergt de nodige expertise op het gebied van aanleg en is daardoor niet eenvoudig zelf te verwerken.

Bij nieuwbouw of bestaande bouw moet er met diverse zaken rekening gehouden worden. Denk hierbij aan het aanbrengen van irrigatie vanwege de hellingshoek of het aanbrengen van valbeveiliging t.b.v. onderhoud aan het dak. Hierdoor plannen wij op voorhand altijd een afspraak met u in om de bestaande situatie of nieuwbouwplannen met u door te spreken.

Daktuinen van MooiGroendak

Daktuinen van MooiGroendak bestaan uit een compleet pakket aan materialen om je dak te voorzien van een kleurrijke en bloeiende vaste planten border. Met een daktuin van MooiGroendak kun je alle kanten op. Door te kiezen voor een variatie aan vaste planten, kruiden en grassen zal het dak druk bezocht gaan worden door bijen, vlinders en diverse andere insecten.

Niet alleen kleur is belangrijk in een daktuin. Je wilt graag dat er het hele jaar iets nieuws valt te ontdekken op het dak en dat er zelfs in de winter nog iets te zien valt. Met een goed beplantingsplan zorgen we ervoor dat er een mooie combinatie ontstaat waar je het hele jaar van kan genieten.

We nemen in het beplantingsplan ook altijd planten op die een extra stimulatie geven aan de biodiversiteit. Dit zullen diverse waard en nectar planten zijn. De waardplanten vormen namelijk een essentiële schakel als rupsenvoer voor de ontwikkeling van ei tot vlinder en zijn voor vele insecten zeer belangrijk.

Daktuinen van MooiGroendak zijn altijd een maatwerkproduct en zijn door het verzadigde gewicht, de opbouwhoogte en de benodigde kennis van planten niet eenvoudig zelf te realiseren. Bij nieuwbouw of bestaande bouw moet er met diverse zaken rekening gehouden worden. Hierdoor plannen wij op voorhand altijd een afspraak met u in om de bestaande situatie of nieuwbouwplannen met u door te spreken en zo met een op maat gemaakt plan te komen.

8-daktuinen.4
Daktuinen

Specials

De MooiGroendak Special (bloemen-mix) bestaat uit een compleet pakket aan materialen om je dak meteen een prachtige groene uitstraling te geven. De geselecteerde beplanting in de wildflower-mat bestaat uit diverse soorten siergrassen en een mooie mix van wilde bloemen. Deze grote variatie aan planten zorgt voor veel kleur en bloei op het dak. Of we kiezen voor een mix van speciaal geselecteerde waard en nectar planten. De waardplanten vormen een essentiële schakel als rupsenvoer voor de ontwikkeling van ei tot vlinder. Deze waard en nectar planten zorgen voor bloei op het dak van het vroege voorjaar tot laat in het najaar en er word een fijne leefomgeving gecreëerd voor bijen, vlinders en diverse andere insecten.

bloemen-mix
Winkelwagen
Chat openen
Kunnen we je helpen?
Mooigroendak.nl
Hallo, ik ben Jolanda van Mooigroendak. Kan ik je ergens bij helpen? Stuur me gerust een whatsapp.