Maatwerk

Geweldig dat je gaat voor een groen dak! Wij zijn er helemaal klaar voor om je te helpen bij het waarmaken van jouw groene dromen.

Jouw Groendak op maat

Wil je een Groendak, maar heb je specifieke wensen of is jouw dak niet standaard? Wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw unieke Groendak. Ontdek hieronder enkele mogelijkheden.

Of toch liever zelf een Groendak aanleggen? Neem hier een kijkje voor onze producten.

7 hellende daken.4

Hellende daken 25-45°

Het MooiGroenDak pakket voor daken met een hellingsgraad van 25-45° bevat alle benodigde materialen om jouw steile dak een schitterende groene make-over te geven.

20210809 122708

Daktuinen

De daktuinen van MooiGroenDak omvatten een alles-in-één pakket aan materialen om jouw dak te voorzien van een kleurrijke en weelderige vaste plantenborder.

BB vegetatiedak 1 600x450 1

Groendak Specials

Kies bewust voor een GroenDak om vlinders, bijen en andere insecten aan te trekken en daarmee de biodiversiteit te bevorderen.

De voordelen van een Groendak uitgelegd

Ontdek de vele voordelen van een Groendak met de gebruiksklare pakketten van MooiGroendak! Niet alleen transformeer je jouw dak in een groen paradijs, maar je draagt ook bij aan een beter milieu. Groendaken isoleren, besparen energie en zorgen voor een prachtige leefomgeving. Kies vandaag nog voor duurzaamheid en geniet van de positieve impact op jouw huis en het milieu!

Hellende daken

Het MooiGroendak pakket voor hellende daken 25-45° bestaat uit een compleet pakket aan materialen om je (zeer) schuine dak een prachtige groene uitstraling te geven. De sedummix-vegetatiemat, gebruikt voor het vergroenen van steile daken, bestaat uit een mix van 8 tot 12 soorten sedum en is voorzien van kunststof wapening aan de onder- en bovenkant. Het vetachtige sedumplantje heeft de unieke eigenschap om water in het blad op te slaan, waardoor het uitstekend presteert onder verschillende weersomstandigheden.

De diverse sedumsoorten zorgen gedurende het hele jaar voor kleurvariatie op het dak en dragen bij aan het bevorderen van biodiversiteit in stedelijke omgevingen. Het MooiGroenDak pakket voor hellende daken vereist expertise bij de installatie en is daarom niet eenvoudig zelf te verwerken.

Bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw zijn er verschillende overwegingen, zoals het aanbrengen van irrigatie vanwege de hellingshoek en het installeren van valbeveiliging voor dakonderhoud. Daarom plannen wij altijd vooraf een afspraak met je in om de bestaande situatie of nieuwbouwplannen te bespreken.

7-hellende-daken.6
Hellende daken 25-45°
8-daktuinen.4
Daktuinen

Daktuinen van MooiGroenDak

MooiGroenDak’s daktuinen bieden een volledig pakket aan materialen om je dak te transformeren met een levendige en bloeiende vaste plantenborder. De mogelijkheden zijn divers, want met een variatie aan vaste planten, kruiden en grassen wordt je dak een drukbezochte plek voor bijen, vlinders en andere insecten.

Bij een daktuin draait het niet alleen om kleur; je wilt het hele jaar door iets nieuws ontdekken, zelfs in de winter. Ons doordachte beplantingsplan zorgt voor een harmonieuze combinatie, zodat je het hele jaar door kunt genieten.

In ons beplantingsplan integreren we ook planten die de biodiversiteit extra stimuleren, zoals verschillende waard- en nectarplanten. Waardplanten zijn essentieel als voedsel voor rupsen in de ontwikkeling van ei tot vlinder, waardoor ze van groot belang zijn voor talloze insecten.

Het realiseren van MooiGroenDak daktuinen is altijd maatwerk, en vanwege het verzadigde gewicht, de opbouwhoogte en de benodigde plantenkennis is dit niet eenvoudig zelf te doen. Bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw houden we rekening met diverse aspecten. Daarom plannen we altijd vooraf een afspraak met jou in om de bestaande situatie of nieuwbouwplannen te bespreken en een op maat gemaakt plan te presenteren.

Hellende daken

De MooiGroenDak Speciaal (bloemenmix) biedt een compleet pakket aan materialen om je dak direct een prachtige groene uitstraling te geven. De geselecteerde beplanting in de wildflower-mat bestaat uit diverse soorten siergrassen en een mooie mix van wilde bloemen. Deze uitgebreide variatie aan planten zorgt voor een overvloed aan kleur en bloei op het dak. We kunnen ook kiezen voor een mix van zorgvuldig geselecteerde waard- en nectarplanten. Waardplanten zijn van belang als voedsel voor rupsen in hun ontwikkeling van ei tot vlinder. Deze waard- en nectarplanten zorgen voor bloei op het dak van het vroege voorjaar tot laat in het najaar en creëren een aangename leefomgeving voor bijen, vlinders en diverse andere insecten.

Wildflowerdak-1
Groendak Speciaal

Geïnteresseerd in een MooiGroenDak?

Benieuwd naar de voordelen van een MooiGroenDak? Ontdek hoe je kunt profiteren van subsidies en duurzame oplossingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van een groenere en milieuvriendelijkere omgeving.

Winkelwagen
Chat openen
Kunnen we je helpen?
Mooigroendak.nl
Hallo, ik ben Jolanda van Mooigroendak. Kan ik je ergens bij helpen? Stuur me gerust een whatsapp.