Onderhoud

Het Groendak vergt minimaal onderhoud, dat echter afhankelijk is van het specifieke type Groendak dat is gekozen. Over het algemeen wordt aanbevolen om twee keer per jaar te bemesten en bij extreme weersomstandigheden, zoals droogte, extra water te geven.

Heeft een MooiGroenDak veel onderhoud nodig?

Het benodigde onderhoud hangt natuurlijk af van het type dak dat je hebt aangelegd. Een lichtgewicht sedumdak, sedum-kruidendak of een Groendak met sedumcassettes vereisen over het algemeen minder onderhoud dan bijvoorbeeld een daktuin. Desondanks is het raadzaam om twee keer per jaar onderhoud uit te voeren, zelfs voor lichtgewicht sedumdaken, sedum-kruidendaken of groendaken met sedumcassettes. De meest geschikte momenten voor onderhoud zijn in het voor- en het najaar. Zo blijft jouw dak gedurende het hele jaar in optimale conditie en voorkom je mogelijke problemen.

Onderhoud van lichtgewicht sedumdaken, sedum-kruidendaken en Groendaken met sedumcassettes

Het is aan te raden om de volgende werkzaamheden in het voor- en najaar uit te voeren:

Voor het uitvoeren van bovenstaande werkzaamheden op een lichtgewicht sedumdak, sedum-kruidendak of Groendak met sedumcassettes hanteren wij een vaste m²-prijs van €4,00, met een minimum starttarief van €100,-. Voor oppervlaktes boven de 100 m² of bij een collectief onderhoudsproject in de wijk bieden wij gereduceerde prijzen aan. Vraag gerust naar de beschikbare opties en neem vrijblijvend contact op.

onderhoud.1
Wil je niet zelf aan de slag met het onderhoud aan het groene dak?
eco allround groene daken 600x658 1
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en neem contact op.

Regelmatige onderhoudswerkzaamheden voor optimaal resultaat

Bij de aanleg van een daktuin, een van de MooiGroenDak specials, of bij een sterk hellend dak vanaf 15°, is het essentieel om het dak in topconditie te houden. Gedurende het groeiseizoen (maart-oktober) kunnen wij van MooiGroenDak het onderhoud volgens een vast onderhoudsplan voor je verzorgen.

Onderhoud van daktuinen, sterk hellende daken vanaf 15° en de speciale MooiGroendak-varianten:

Bij onderhoud aan bovengenoemde groene daken stellen we altijd een offerte op maat voor je op, afgestemd op jouw specifieke situatie. Deze typen groene daken vragen om de nodige expertise op het gebied van werken op het dak, het hanteren van diverse machines en kennis van planten.

Winkelwagen
Chat openen
Kunnen we je helpen?
Mooigroendak.nl
Hallo, ik ben Jolanda van Mooigroendak. Kan ik je ergens bij helpen? Stuur me gerust een whatsapp.